Hlavní obsah

Galerie v Lidicích vystavuje dětské knižní ilustrace

– LIDICE
Právo, rap

V Lidické galerii v Lidicích začala výstava Když je čtení barevné. Je určena zejména těm, kdo mají rádi ilustrace dětských knih. Vystaveny jsou totiž práce několika desítek umělců, kteří vydali svá díla od padesátých let minulého století. Expozice je rozdělena na dvě části.

Foto: archiv, Právo

V Lidicích vystavuje svoje ilustrace pro děti i Louis Joos.

Článek

„První výstava, nazvaná Parade, s humorem, fantazií a hravostí ukazuje valonské a bruselské karnevalové oslavy, které byly zařazeny na seznam ústního a nehmotného dědictví lidstva UNESCO. Patnáct umělců se zapojilo do hry a vytvořilo originální obrazový celek,“ uvedla kurátorka výstavy Chantal Léonardová.

Druhou část výstavy, nazvanou Panorama, tvoří práce 40 ilustrátorů vydané v letech 1950 až 2007. „Díla představují kaleidoskop současných ilustrací ve Valonsku a Bruselu. Mezi autory je mnoho nadaných umělců,“ dodala Chantal Léonardová.

Výstava vznikla v roce 2007 při příležitosti pocty Francouzskému společenství Belgie na Veletrhu knih v Boloni. V Lidicích ji bude možné vidět až do 3. května. Galerie je otevřena denně, v únoru od 9 do 16 h, v březnu od 9 do 17 h a v dubnu a květnu od 9 do 18 h.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám