Hlavní obsah

Mladí R&B umělci společně v Lucerně

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve středu 25. února se sejdou v Lucerna Music Baru v Praze na minifestivalu mladí umělci, které spojuje láska k R&B. Pražskou cenu zastoupí např. nadějní Tribetown, ze Slovenska přijede zpěvačka Misha, z USA beatboxer a zpěvák Kid Lucky.

Článek

Pražský soubor TribeTown hledá inspiraci ve starším soulu, funku a reggae i aktuálním hip-hopu. S dechovou sekcí a vokalistkami má nyní osm členů. Mezi své vzory řadí Marvina Gaye, Stevieho Wondera, Boba Marleyho, Lauryn Hill či Eryku Badu.

Slovenská zpěvačka Misha zastupuje popovější R v kombinaci s rapem. 

V roce 2001 byla vokalistkou u Jany Kirschner a brzy poté doprovázela na turné i Daru Rolins. O rok později se stala objevem roku. Vyhrála totiž talentovou soutěž Cola-Loca Popstar, díky čemuž natočila své debutové album Colours in My Life, za které získala čtyři slovenské ceny Aurel (objev roku, album roku a ženský pěvecký výkon).

V létě 2004 přichází další deska a Misha vyráží na velké turné s Meky Žbirkou. Třetí album 13000Krát vyšlo v roce 2007. Její doprovodnou kapelu tvoří Juraj Gregorík (baskytara), Štefan Bugala (bičí), Michal Bugala (kytara) a Palo Bartovic a Eugen Vizváry (klávesy).  

"Vzácným hostem bude americký beatboxer a zpěvák Kid Lucky, který za pár dnů přiletí z New Yorku. V Praze představí premiérově své americko-česko-africké kolabo The Souls of Hip Hop plné vzácných hostů: jeho pozvání na tento večer přijali Jaro Cossiga, Lubunga Chawelwa, Dowis, Wazanji, Ivanhoe, Freaky Jesus a Nironic," dodává za organizátory Lukáš Kolíbal.

Dále vystoupí Notes from Prague a Henry D a za gramofóny zasedne Ama12Play. Vstupenky jsou v předprodeji za 150 Kč, na místě za 180 Kč.

Reklama

Výběr článků

Načítám