Hlavní obsah

Kusturica chce Javiera Bardema pro snímek o mexickém revolucionáři

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Slavný režisér Emir Kusturica hodlá natočit příběh mexického rebela a politika z počátku 20. století Pancha Villy. Pro film s podivuhodným názvem Seven Friends of Pancho Villa and the Woman With Six Fingers (Sedm přátel Pancha Villy a žena s šesti prsty) chce herce první ligy, pro hlavní roli počítá se Španělem Javierem Bardemem.

Foto: Bontonfilm, Právo

Javier Bardem jako psychopatický zabiják s příšerným účesem ve filmu Tahle země není pro starý.

Článek

Film bude založen na románu Jamese C. Blakea The Friends of Pancho Villa. Scénář píše podle britského Guardianu sám režisér spolu s Gordanem Mihičem, který pracoval i na jeho dnes už legendárním filmu Černá kočka, bílý kocour.

Kusturica uvedl, že revolucionářem Pancho Villou byl fascinován už za studentských let. Javier Bardem je pro něj volbou číslo jedno, ale herec zatím roli nepřijal. "Doufám, že si s ním brzy promluvím, jeho účast zatím není potvrzená," uvedl.

O revolučním vůdci Villovi už bylo natočeno několik filmů, Viva Villa! s Wallace Beerym z roku 1934 byl nominován na Oscara, dále je tu Pancho Villa z roku 1972 s Telly Savalasem alias inspektorem Kojakem a naposledy televizní film Antonio Banderase nazvaný V hlavní roli Pancho Villa osobně z roku 2003.

Javier Bardem patří v současnosti k nejžádanějším hercům světa, točil s Woody Allenem, Pedro Almodóvarem i Milošem Formanem a může si dovolit odmítat nabídky. Naposledy byl k vidění jako svůdný španělský umělec v komedii Vicky Chritina Barcelona, jako zabiják v thrilleru Tahle země není pro starý nebo v Goyových přízracích. Předtím hrál např. v oceňovaných filmech Než se setmí, Pondělky na Slunci, Na dno vášně a Vysoké podpatky.    

Reklama

Výběr článků

Načítám