Hlavní obsah

Komik Will Ferrell svou bushovskou satirou rozděluje kritiku

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americký komik Will Ferrell, známý z filmů Zoolander, Starsky a Hutch nebo Nesvatbovi, vyvolal smíšené dojmy u divadelní kritiky, když na Broadwayi uvedl hru, v níž ztělesnil bývalého prezidenta USA George Bushe.

Foto: ČTK

Will Ferrell

Článek

Hra nazvaná You're Welcome America je Bushovým 90minutovým monologem. Zatímco kritik New York Times se při něm smál i zíval, deník USA Today představení označil za "nevtipné a nesmyslné". The Washington Post naopak chválí Ferrellova "rozdováděného adolescentního ducha". Další recenze mluví o bezzubé satiře.

Ferrell si svou bushovskou postavičku vybrousil v televizním pořadu Saturday Night Live. Dalšími aktéry hry jsou Condoleezza Riceová jako erotická tanečnice a agent tajné služby, který předvádí break-dance. 

Will Ferrell je známý americký komik, který se často objevuje po boku podobně laděných herců Bena Stillera a Owena Wilsona v potrhlých komediích. První velkou roli dostal v komedii Noc v Roxbury. Objevil se také ve filmech Jay a mlčenlivej Bob vrací úder, Zoolander, Starsky a Hutch, Nesvatbovi, Mládí v trapu a Zprávař: Příběh Rona Burgundyho. Jiný žánr si vyzkoušel v pohádce Elf.

Reklama

Výběr článků

Načítám