Hlavní obsah

Eva Holubová: zahrála bych si manželku Redforda

Novinky, Stanislav Dvořák

V pátek odpovídala na otázky čtenářů Novinek v ONLINE-CHATU česká herečka Eva Holubová. Aktuálně ji lidé mohou vidět v komedii Marie Poledňákové Líbáš jako Bůh, která vstupuje do kin 12. února.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Eva Holubová na chatu Novinky.cz

Článek

"Jestli si něčeho zvláště cením ve své filmografii, tak k tomu patří i film Kouř. Především kvůli odvaze režiséra Vorla touto formou vyjádřit totalitní režim. A mám radost, že našel svoje diváky dokonce, že se stal kultovním. To jenom hovoří o tom, že jsem nepracovali zbytečně. Přitom neměl nijak dobré prognózy," říká Holubová.

"Ztotožňuji se částečně téměř se všemi svými rolemi a zároveň s žádnou. Nejvíce mě naplňuje život v lidské smečce. Léky na špatnou náladu: poezie, hudba, výtvarné umění, filmy, literatura, divadlo, příroda, lidská smečka a chvíle, kdy si mohu sednout s přáteli k jednomu stolu," dodává.

Kdyby si mohla vybrat, s kým hrát manželský pár, byl by to Javier Bardem, Robert Redford, Marcelo Mastroiani nebo i Woody Allen. Ze svých oblíbených režisérů jmenovala Miloše Formana, Woodyho Allena a Felliniho. Miluje prý všechny jejich filmy.

Eva Holubová vystudovala pražskou DAMU, kde byli jejími spolužáky Jitka Asterová, Ivana Chýlková a Karel Roden. Svůj komediální talent uplatnila v divadlech Sklep, Mimóza a Náhradní divadlo.

První filmovou roli získala od režiséra Tomáše Vorla v krátkometrážní snímku To můj Láďa. Od devadesátých let se stává jednou z nejoblíbenějších českých hereček, hrála ve filmech Knoflíkáři, Pelíšky, Pupendo, Cesta z města, Skřítek, Gympl nebo Účastníci zájezdu. Českého lva získala za výkon ve filmu Alice Nellis Ene bene.

Reklama

Výběr článků

Načítám