Hlavní obsah

Stivínová, Němec, Bílá i Langmajer jsou v nominacích na Thálie

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zuzana Stivínová, Filip Blažek, František Němec, Lucie Bílá a Jiří Langmajer jsou mezi umělci, které poroty Herecké asociace nominovaly na prestižní ceny Thálie. Předány budou 28. března v historické budově Národního divadla v Praze. Moderátorem večera bude už počtvrté plzeňský dramatik, režisér a herec Antonín Procházka.

Článek

Herecká asociace na čtvrteční tiskové konferenci v Praze odtajnila nominace ve všech čtyřech kategoriích. V šestnáctém ročníku Thálií byli za činohru nominováni Petra Hřebíčková, Zuzana Stivínová, Pavlína Štorková, Filip Blažek, Norbert Lichý a František Němec. V operní kategorii mají naději Dana Burešová, Christina Vasilevová, Tomáš Černý a čínský tenorista Wej Lung-tchao.

V kategorii Opereta, muzikál nebo jiný hudebně-dramatický žánr se do nominací dostala Lucie Bílá, Zuzana Kolářová, Jiří Langmajer a Vlastimil Zavřel. Baletní porota zvýraznila výkony Nataši Novotné, Edity Raušerové, Zuzany Susové, Karla Audyho, Vladimira Gončarova a Richarda Kročila.

Prezident Herecké asociace Václav Postránecký tradičně upozornil, že Thálie mohou podle statutu získat i cizinci, pokud svou roli nastudovali na českém území a je trvalým přínosem pro českou divadelní kulturu.

Reklama

Výběr článků

Načítám