Hlavní obsah

Česko hledá World Music Star

Novinky, Stanislav Dvořák

Možnost natočení vlastního alba ve studiu a účast na velkém hudebním festivalu nabízí mladým souborům, které se pohybují v žánru world music, vyhledávací soutěž.

Článek

"Soutěž je určena všem skupinám, jejichž styl je inspirován jak místní lidovou hudbou, tak i hudbou světovou (například: Irsko, Skandinávie, hudba z Afriky, Asie i Jižní Ameriky) a které nejsou smluvně vázány u některé z vydavatelských společností. Kapely mohou umisťovat své prezentace a tři hudební ukázky ve formátu mp3 do 30. dubna 2009 prostřednictvím webového formuláře na internetové adrese http://talents.freemusic.cz," sdělil Jiří Sedlák z agentury Arts Marketing.

V minulých ročnících vyhrály skupiny Posmrtné zkušenosti, Trio de Janeiro, Prosti Dumi a Yellow Sisters. Odbornou porotou vybraní tři finalisté se živě představí 13. června na festivalu Colourscope v Kuřimi. Členové finálových kapel obdrží zároveň vstupenku na festival Colours of Ostrava 2009 a CD minulých vítězů soutěže.

Vítěz získá možnost natočení alba (14 dní natáčení ve studiu Indies Scope Records) a jeho vydání u Indies Scope Records. Zároveň bude pozván k vystoupení na festivalu Colours of Ostrava 2009, který se letos koná od 9. do 12. července.

Účastníci soutěže nesmějí být smluvně vázaní k vydání alba u žádné vydavatelské společnosti a minimálně polovina členů skupiny musí mít trvalé bydliště na území České Republiky.

Reklama

Výběr článků

Načítám