Hlavní obsah

OBRAZEM: Pink Floyd Show přivezla do Prahy perfektní iluzi

Novinky, Stanislav Dvořák

The Australian Pink Floyd Show, údajně nejlepší revival legendární skupiny Pink Floyd na světě, přivezl v pondělí do pražské Tesla Areny perfektní iluzi jejich koncertů.

Foto: Novinky

Australian Pink Floyd Show

Článek

Základ koncertu The Australian Pink Floyd Show tvořila deska The Wall, která letos slaví třicáté narozeniny. Jako bonus pak nabídli Australané lačnému publiku úryvky z dalších desek a vystoupení se tak protáhlo až do jedenácté hodiny. Pečlivosti provedení nelze prakticky nic vytknout, sóla na kytaru a klávesy byla věrná originálu, stejně jako souhra hlavního zpěváka se třemi výbornými vokalistkami. 

Na vystoupení rockových klasiků odkazovala i bohatá světelná show, lasery a videoprojekce, které vycházely z filmu The Wall, ale nebyly jeho přesnou kopií. Nechyběly v nich ani různé odkazy k současné politice.

Přestože hala nebyla zcela plná a vypadala by ještě prázdnější, kdyby na ploše nebyly židle, návštěvnost koncertu (cca 5000 lidí) svědčí o tom, že touha českých fanoušků vidět ještě jednou své idoly je neobyčejně silná. Publikum složené ze všech generací je dnes ochotno zaplatit velmi drahé vstupné i za pouhý revival a soudě podle reakcí v sále nikdo nelitoval.   

Foto: Novinky

Australian Pink Floyd Show

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám