Hlavní obsah

S kapelou Pražský výběr II bude ve vládě veseleji

Právo, luk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kapela Pražský výběr II se vstupem svého frontmana Michaela Kocába do vlády nekončí. Pouze přeruší vystupování v prvním pololetí, kdy Česko předsedá Unii.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Michal Kocáb

Článek

 „Díky tomu, že před dvěma lety jsme hodně hráli, máme to nazkoušeno a nemusíme se věnovat nácviku, který zabírá hodně času, tak jsem se rozhodl, že hrát budeme velmi střídmě, dejme tomu v pátek a v sobotu,“ uvedl Kocáb na dotaz Práva.

„Nastartujeme někdy kolem prázdnin – červenec, srpen – a pak budeme hrát. Já myslím, že to je příspěvek k tomu, aby to ministerstvo bylo o kousek veselejší a věřím, že i mé spolupracovníky to bude docela bavit,“ dodal Kocáb.

Obměna sestavy

Původní sestava se rozešla v roce 2006 po dlouhodobých rozporech mezi Kocábem a bývalým kytaristou Michalem Pavlíčkem. Skupinu tehdy opustil i baskytarista Vilém Čok a zůstal v ní kromě Kocába pouze bubeník Klaudius Kryšpín.

Nyní s nimi hrají australský kytarista Glenn Proudfoot, baskytarista Richard Scheufler a zpěvačka a hudebnice Zlata Kinská. Kocáb není jediným hudebníkem ve vládě. S o poznání méně známou kapelou Lesní zvěř příležitostně hraje Ondřej Liška (SZ). Ve volných chvílích zpívá Vlasta Parkanová (KDU-ČSL).

Reklama

Výběr článků

Načítám