Hlavní obsah

Film o Jamesi Brownovi bude, pokud Wesley Snipes neskončí ve vězení

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Režisér Spike Lee se na americkém filmovém festivalu Sundance zmínil, že film o legendě soulu a funku Jamesi Brownovi je na spadnutí a herec Wesley Snipes má hlavní roli. Snipes byl ovšem nepravomocně odsouzen za daňové podvody na tři roky a čeká se, jak dopadne odvolání.

Článek

"Ano, děláme to spolu," potvrdil sebevědomě režisér Lee televizi MTV. Režisér film ohlásil hned po Brownově smrti (zpěvák zemřel na Vánoce 2006, krátce předtím ještě zpíval v Praze). Natočí ho pro společnost Paramount Pictures.

Krátce se spekulovalo, že hlavní roli dostane Eddie Murphy, smlouvu ale v roce 2007 podepsal Wesley Snipes. Anketa Novinek tehdy ukázala, že fanoušci by si přáli, aby Browna hrál mladý americký zpěvák John Legend.

James Brown (Praha 2006)foto: Právo/Milan Malíček

Wesley Snipes sice má hrát slavného "kmotra soulu", do zpěvu se ale pouštět nebude, v hudebních pasážích bude dabován. “Chci slyšet hlas Jamese Browna. Vím, že Joaquin Phoenix něco zpíval ve filmu Walk the Line, ale já jsem purista," vysvětluje režisér.

Snipes byl v dubnu nepravomocně odsouzen ke třem letům vězení za daňové úniky, zatím zůstává na svobodě a čeká se, jak dopadne odvolání. Režisér bude muset natáčet hodně rychle, pokud nechce uprostřed filmu přijít o představitele hlavní postavy.

V nápravném zařízení by však Snipes mohl pro roli načerpat zkušenosti. James Brown totiž znal, stejně jako celá řada slavných zpěváků a herců, vězení velmi dobře. V šestnácti letech byl usvědčen z krádeže a později měl na kontě násilné trestné činy, držení drog a další prohřešky. 

Reklama

Výběr článků

Načítám