Hlavní obsah

VIDEO: Arnošt Lustig chtěl ve filmu Líbáš jako Bůh sebrat větu Bartoškovi

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Režisérka Marie Poledňáková, producent a herci představili v pondělí na tiskové konferenci český film Líbáš jako Bůh. Z rozjařené nálady všech přítomných bylo znát, že se při práci dobře bavili.

Foto: Lukáš Táborský, Právo

Herci z filmu Líbáš jako Bůh - zleva Jiří Bartoška, Kamila Magálová a Nela Boudová

Článek

"Ona se připravuje dvojka, ale máme zatím jen název, ještě se dohodneme, kdo si koho vezme," vtipkovala Eva Holubová v narážce na děj filmu, v němž si dva stárnoucí manželské páry v krizi prohodí partnery.

"Když jsem si přečetla čtenář, věděla jsem, že to bude hrát Jirka (Bartoška) a nakonec mi to přišlo velmi líto, že se s ním musím rozvést, ale je tam cítit, že se s ním neloučím na věky, takže pokračování možná...," řekla slovenská herečka Kamila Magálová. "Vy si tak vymýšlíte," shrnula to Poledňáková.

Oldřich Kaiser ve filmu Líbáš jako Bůh

"Chtěl bych vyzdvihnout profesionální výkon pana Arnošta Lustiga," uvedl Oldřich Kaiser, který je ve filmu milencem Magálové.

"Parta byla vynikající, začalo to vynikající snídaní a všichni byli kamarádi. To pro mě byl největší zážitek. Taková solidarita herců, kteří fandili jeden druhému. Svět je v krizi a tady je parta herců, kteří se snaží tu krizi zmírnit a obveselit obecenstvo," uvedl spisovatel Arnošt Lustig, který má ve snímku vedlejší roli.

Pozdní filmová láska - Oldřich Kaiser a Kamila Magálová foto: Právo/Archiv

"Jednou při natáčení měl mluvit Barťák a Arnošt řekl: Nemohl bych tu větu říct já místo Barťáka, mě se moc líbí. Já bych to řekl líp," vzpomínala Holubová. "Já jsem měla hrozný strach, že si neklekne. Je tam scéna, jak Arnošt klečí a bouchá kladivem do prahu. A co se nestalo, Arnošt si klidně kleknul a uměl vzít kladivo do ruky," usmívala se režisérka.   

V ostrém záběru si zatelefonoval

"Do smrti nezapomenu na to, jak mu v ostrým záběru zazvonil mobil a on ho velmi decentně zvedl a řekl: "Počkej miláčku, teď mám ostrou, pak ti zavolám" a pokračoval v textu," poznamenala Holubová. "Ne, to trvalo neskutečnou dobu... nakonec jsme se všichni odbourali a pan Lustig si dotelefonoval před kamerou," upřesnila režisérka.

Kamila Magálová s Jiřím Bartoškou  foto: Právo/Archiv

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám