Hlavní obsah

Sedm japonských filmů v kině Lucerna

Právo, vlp

Magických sedm samurajů vyslal do řeže ve svém legendárním snímku klasik japonské kinematografie Akira Kurosawa. Sedm snímků se během sedmi dnů premiérově představí od pátku v pražském kině Lucerna v rámci Eigasai 2009, přehlídky soudobého japonského filmu.

Článek

Spojuje je námět: lidé v bodu zlomu. „Na který z nich pozvat? Když vypíchnu třeba šerosvitové poselství Kurosawy Kijóšiho připomínající šintoistickou očistu duše, nebo bláznivou komedii o tom, proč loňskou olympiádu nehostila Ósaka, či samurajský epos jako překvapivě jemnou a na city mířící výpověď, opomenutím ublížím zbývajícím,“ řekl Právu Kohei Tsukamoto z Japonského kulturního a informačního centra Velvyslanectví Japonska v ČR.

Festivalové projekce začínají vždy od 18.30 hod., vstupné činí 70 korun, permanentka stojí 200 korun.

A na závěr tip: v sobotu bude hostit Palác Lucerna Japonský den. Hosté si tu mohou mj. vyzkoušet kaligrafii, zhlédnout čajový obřad nebo si poslechnout bubny wadaiko.

Reklama

Související témata:

Související články

Laurent Charbonnier a Zamilovaná zvířata

Jeden z nejkrásnějších filmů, jaké lze od příštího týdne vidět v kinech, se jmenuje Zamilovaná zvířata. Režisér Laurent Charbonnier o něm hovořil s Právem....

Výběr článků

Načítám