Hlavní obsah

Helena Třeštíková uvažuje o pokračování Reného

Režisérka Helena Třeštíková možná v budoucnu natočí pokračování snímku René, za který loni získala cenu za nejlepší evropský dokumentární film. Filmařka to uvedla ve středu večer v Bruselu při příležitosti slavnostního promítání filmu na stálém zastoupení ČR při Evropské unii.

Článek

Uvedení časosběrného portrétu kriminálníka Reného Plášila zahájilo za velkého zájmu diváků bruselské ozvěny Mezinárodního festivalu dokumentárních filmů Jihlava.

Akce je součástí kulturní prezentace českého předsednictví Evropské unie. „To je podstata těch časosběrných dokumentů, že vlastně uděláte nějaký tvar. Ale ten život píše takové zajímavosti, že vám to nedá to nenatočit.

Asi koncem těch časosběrných tendencí bude až moje smrt,“ řekla filmařka po promítání a následné diskusi s diváky s tím, že již s Reném natočila další materiál. Snímek mapuje životní osudy recidivisty Reného Plášila po dvě desetiletí.

Reklama

Související témata:

Související články

Filmy Děti noci a René na festivalu v Koreji

V korejském Pusanu začíná ve čtvrtek 13. ročník největšího filmového festivalu Východu, který představuje rozvíjející se asijskou kinematografii (v první řadě...

Výběr článků

Načítám