Hlavní obsah

VIDEO: Do kin míří komedie Líbáš jako Bůh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nová komedie Marie Poledňákové Líbáš jako Bůh se objeví v kinech 12. února. Komedie vypráví s nadhledem a laskavým pochopením, o tom, jak to probíhá, když se ve zralém věku bláznivě zamilujete. Novinky vám přinášejí první ukázku.

Článek

Hlavní hrdinka, středoškolská profesorka Helena, se seznámí s lékařem záchranné služby Františkem. Je z toho láska jako trám, ale Františkova zákonná manželka Bohunka se nehodlá svého muže vzdát bez  boje. V rolích manželů Františka a Bohunky se sešli Oldřich Kaiser a Eva Holubová.

„Když jsem se poprvé s Oldou sešla, řekl mi, že František je vlastně tragická postava. A já mu říkám, tak moment, tohle je romantická komedie a ty tam máš tolik situací a tolik poloh, ve kterých můžeš uplatnit komediální talent!," říká Holubová. "To je pravda, ale já chtěl jen říct, že slušný chlapi to mají hodně těžký…trval na svém Olda."

Olda má mimořádně přesné postřehy. Dilema mezi odpovědností k manželce a  rodině na jedné straně a touhou ještě něco krásného prožít, na druhé straně je problém mnoha mužů, ale daleko silněji a dramatičtěji tuto situaci prožívají ti, kteří nechtějí svým blízkým ubližovat,“ říká Marie Poledňáková.

„Bohunka je dost razantní ženská, která zvládne bagr i četu stavebních dělníků. A bagrem jde i na vztahy a na city. Chlapi jsou ovšem křehké bytosti, a tak není divu, že se Bohunce s jejím přístupem občas podaří sem tam něco rozbořit. A opravování pak chce nějaký nápad. Naštěstí Bohunka je ženská, která má řešení pro každou situaci, i když to chce hodně tolerance a nadhledu,“ přibližuje svou postavu Holubová.

Svému manželovi Františkovi dává pěkně zabrat, ale spolupráce Evy Holubové a Oldřicha Kaisera byla na place harmonická. „S Oldou se spolupracuje vždycky moc dobře,“ říká Eva Holubová. „Je totiž nejenom neuvěřitelně talentovaný, ale i neobvykle pokorný a s velkým smyslem pro kolektivní práci, svůj talent nehrne před sebou, ale  září z jeho nitra a v jeho světle a bezpečí se musí dařit a být dobře každému.“

Reklama

Výběr článků

Načítám