Hlavní obsah

Na Berlinale bude soutěžit český film Kdopak by se vlka bál

Právo, Věra Míšková

Český film režisérky Márii Procházkové Kdopak by se vlka bál bude soutěžit na nadcházejím 59. mezinárodním filmovém festivalu Berlinale, který se uskuteční od 5. do 15. února.

Článek

Snímek, který je kombinací komedie, strašidelné pohádky a psychologického dramatu, se utká s dalšími dvanácti v sekci Generation Kplus, která uvádí ty nejlepší filmy „sledující svět pohledem dětí a mladých lidí“.

„Mám velikou radost! Připadá mi, že tuto sekci snad vymysleli speciálně pro nás!,“ reagovala na zprávu Mária Procházková a producent filmu Vratislav Šlajer dodal: „Lepší mezinárodní premiéru jsme si nemohli přát. Je to pro nás velká čest. Pro film to ale znamená i potenciál dalšího zahraničního uvedení a prodejů. Navíc doufám, že mezinárodní úspěch upozorní na film i v Čechách a do kina dorazí další diváci.“

Na Berlinale soutěžily před dvěma lety filmy Obsluhoval jsem anglického krále Jiřího Menzela v hlavní soutěži a dvě animované pohádky z Fimfára 2 v Generation Kplus. V nesoutěžní Panoramě byl tehdy s výborným ohlasem uveden film Davida Ondříčka Grandhotel a v sekci Forum...a bude hůř Petra Nikolaeva, což bylo považováno za pootevření dveří českému filmu na velké festivaly, kde o nich předtím dlouhá léta nebylo slyšet. Letošní Berlinale uvede mimo soutěž snímek Jana Švankmajera Možnosti dialogu z roku 1982.

Reklama

Výběr článků

Načítám