Hlavní obsah

Energičtí dinosauři Deep Purple hrají na jaře v Ostravě, Praze i Bratislavě

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Frontman hard-rockových dinosaurů Deep Purple Ian Gillan sice dospěl do důchodového věku, ale nechystá se nazout bačkory. Už v březnu vydá sólové album a současně vyráží na turné se svou domovskou skupinou. Navštíví 2. května Ostravu, 3. května Bratislavu a 4. května Prahu, oznámily internetové stránky Deep Purple.

Článek

Legendární skupina hraje už od šedesátých let, ale sestava se značně proměnila. Ze slavných členů už s nimi nevystupuje ani Richie Blackmore, ani Jon Lord. V poslední sestavě Deep Purple figurují Ian Gillan (zpěv), Don Airey (varhany) Roger Glover (baskytara), Steve Morse (kytara) a Ian Paice (bicí).

Skupina za svou dlouhou kariéru ovlivnila desítky významných umělců i tisíce amatérů. Inspirující jsou jejich kytarové riffy i způsob hry na varhany Hammond či na bicí. I když nová alba už nedosahují významu tvorby z 60. a 70. let, koncerty jsou stále velmi navštěvované. Znějí na nich i klasické skladby Highway Star, Fireball nebo Smoke on the Water.

Od devátého března se začne prodávat Gillanovo sólové album One Eye to Morocco. Jak název napovídá, kromě klasického rocku se na něm projeví i marocké vlivy.

Reklama

Výběr článků

Načítám