Hlavní obsah

Nicola Conte přiveze do Prahy horké rytmy a nu-jazzové nálady

Novinky, Stanislav Dvořák

Zábavná směs exotických tanečních rytmů ve spojení se sóly na piáno, kytaru a dechové nástroje, to je v kostce italský nu-jazzový muzikant Nicola Conte. Se svou kapelou dorazí 29. ledna do Paláce Akropolis.

Článek

Nicola Conte začínal koncem 90. let v italském městě Bari, kde založil Fez Collective. Začal míchat jazz a taneční hudbu a v roce 1999 měl na kontě první hit.

V roce 2000 vydal debutové album Jet Sounds, které se v následujících letech dočkalo i amerického vydání na značce skupiny Thievery Corporation a také dvou remixových podob na deskách Jet Sounds Revisited 1 a Jet Sounds Revisited 2.

Méně taneční je následující album Other Directions, na němž zpívá například Bembé Segué. Poslední deska Rituals vyšla v roce 2008 a vznikla ve spoejní se smetánkou italského jazzu.

V Praze vystoupí Nicola Conte s Kim Sanders (vokály) Timo Lassym (saxofon) Pietro Lussuem (piano) Pietro Ciancaglinim (basa) a Teppo Makynenem (bicí). Máte-li rádi muziku typu Yvonne Sanchez, určitě nevynechejte jeho koncert. Předkapelou budou české MaleeDivy, ženský soubor experimentující na poli world music.

Vstupenky jsou k mání za 320-360 Kč v Paláci Akropolis nebo v běžných předprodejích Ticketpro a Ticketportal.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám