Hlavní obsah

Jana Kaplického připomene několik pořadů v České televizi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Osobnost architekta Jana Kaplického, který ve středu náhle zemřel, připomenou dva pořady v České televizi. Veřejnoprávní televize mu ve čtvrtek věnuje celý pořad Události v kultuře na stanici ČT24 a v sobotu 17. ledna promítne na ČT2 dokument Profil - Jan Kaplický z roku 2004, sdělil mluvčí České televize Ladislav Štícha.

Článek

Jan Kaplický, autor kontroverzního návrhu nové budovy Národní knihovny, zemřel ve středu večer, jen několik hodin poté, co se mu narodilo jeho druhé dítě. Příčinou náhlé smrti bylo zřejmě selhání srdce.

Celé Události v kultuře na stanici ČT24 od 21:30 budou věnované Kaplického životu a dílu. Zavzpomínají na něho zpěvák, architekt a jeho přítel Pavel Bobek, jeho bývalá partnerka architektka Eva Jiřičná, historik architektury Zdeněk Lukeš, dokumentaristka Olga Špátová a další.

Osobnost světoznámého architekta přiblíží také dokument Profil - Jan Kaplický režiséra Jakuba Wagnera v sobotu 17. ledna na ČT2 od 22:35. Film vznikal v roce 2004 v Británii i v Praze v produkci Kaplického pozdější ženy Elišky Fuchsové Kaplicky. Český rozhlas 3 - Vltava zařadil v souvislosti s úmrtím Kaplického do svého vysílání speciální vydání pořadu Spektrum, které začalo ve čtvrtek v 15:00.

Reklama

Související témata:

Související články

VIDEO: Zemřel architekt Jan Kaplický

Ve věku 71 let zemřel ve středu v Praze architekt Jan Kaplický, autor kontroverzního návrhu Národní knihovny pro českou metropoli. Vyplývá to z informací...

Výběr článků

Načítám