Hlavní obsah

Lotyšští diváci se skládají na pokračování seriálu

Právo, vpl

Tvůrci nejpopulárnějšího lotyšského televizního seriálu Neprata Cena (Nepřiměřená cena) se rozhodli ke krajně neobvyklému řešení, jak zajistit další pokračování ohrožená krácením rozpočtu veřejnoprávní televize LTV, Obrátili se na diváky s prosbou o pomoc, aby mohl seriál pokračovat.

Foto: Pro Novinky Zdeněk Děda, Novinky

Lotyšci chtějí sledovat i další díly svého oblíbeného seriálu.

Článek

„Nestalo se tak z naší vlastní iniciativy, ale po četných podnětech příznivců seriálů. Lidé nám telefonovali a posílali e-maily, v nichž toto řešení navrhovali,“ řekla televizi RTL Baiba Salnieceová, šéfka produkce.

Producenti předpokládají, že suma ve výši 160 tisíc latů (asi šest miliónů českých korun) by mohla zabezpečit výrobu dalších pokračování na nejbližších šest měsíců.

Na Lotyšsko dolehla finanční krize

Na lotyšskou ekonomiku těžce dolehla světová ekonomická krize, takže drastická úsporná opatření se nevyhnula ani LTV. Největší lotyšská banka Parex, donedávna hlavní sponzor seriálu, se na sklonku loňského roku natolik dostala do vážných problémů, že její řízení převzal stát.

Bez ohledu na popularitu seriálu, který loni v říjnu zaznamenal vrchol sledovanosti, kdy si ho v zemi se 2,3 miliónu obyvatel nenechalo ujít 182 tisíc diváků, vedení LTV natáčení dalších dílů zastavilo.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám