Hlavní obsah

Jack White z The White Stripes natáčel se soulovým objevem Adele

Novinky, Stanislav Dvořák

Jack White ze skupiny The White Stripes, který patří k absolutní špičce mladé generace rockerů, natáčel před prací na titulní písni k poslední bondovce Quantum of Solace s britským objevem Adele.

Článek

"Někdo mu dal moje album a on mě požádal, abychom udělali coververzi písničky  Brendana Bensona Many Shades of Black," svěřila se Adele magazínu RollingStone.

“Jsem obrovská fanynka Jacka Whita a Brendana Bensona - miluju to, jak píše. Bylo to šílené, byla jsem celou dobu nervózní... i kdyby mi dal pohlavek, bylo by to v pohodě," dodává.

Adele Adkinsová

Začínající zpěvačku z Brixtonu hudební novináři v anketě BBC zvolili za objev roku 2008 a krátce na to vyletěla do čela hitparád. Adele prý začala zpívat v pubertě, kdy se snažila napodobovat projev Elly Fitzgeraldové. Mezi dalšími vzory uvádí třeba Ettu Jamesovou, Björk, Carole Kingovou, ale i Beatles či Marvina Gaye.

Ve svých melancholických písničkách kombinuje tradiční jazz, soul a folk. I když její nejznámější singl Chasing Pavements je poměrně bujně zaranžován, často vystupuje jen s akustickou kytarou nebo s klavírem. Její první deska nazvaná prostě "19" byla loni jedničkou v albové hitparádě.

Reklama

Výběr článků

Načítám