Hlavní obsah

Film Mamma Mia! vyvolal ve fanoušcích zájem o návrat skupiny ABBA

Právo, jaš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Z plejády neaktivních nebo odpočívajících hudebních skupin historie si fanoušci nejvíce přejí návrat švédské čtveřice ABBA. Vyplynulo to z průzkumu, který uskutečnila americká společnost Viagogo zabývající se prodejem vstupenek na hudební a sportovní akce.

Foto: Foto archív , Právo

ABBA v dobách své největší slávy, zleva Agnetha Faltskogová, Björn Ulvaeus, Anni-Frid Reussová a Benny Andersson

Článek

Vítězství v anketě je sice velká výzva, ovšem pokud nelze počítat s nějakým návratem, pak to rozhodně platí o reunionu kapely ABBA. V posledních letech jej několikrát vyloučila a odmítla i řadu finančně zajímavých nabídek. Rozpadla se v roce 1982, ale zejména fenomenální úspěch filmu Mamma Mia! s Meryl Streepovou a Piercem Brosnanem v hlavních rolích o ni vyvolal nový zájem.

Na druhém místě skončila britská skupina The Smiths, která fungovala v letech 1982 až 1987. Ani v tomto případě není šance na návrat velká. Loni v prosinci kapela spekulace o svém comebacku vyvrátila.

Třetí příčka v anketě patří návratu britské skupiny Take That s Robbiem Williamsem v sestavě jako pátým členem jako v devadesátých letech minulého století. Čtvrtá skončila britská skupina Stone Roses a pátí jsou Guns N'Roses v sestavě s kytaristou Slashem.

Šestá pozice patří Pink Floyd, sedmá Talking Heads, osmá The Faces, kteří se ale letos vrátí, devátá Wham! a desátá Jackson Five.

Reklama

Související témata:

Související články

ABBA muzeum pojede na "turné"

Zbožňování zaniklé popové skupiny ABBA nezná hranic. O vzniku muzea ABBA ve Švédsku se psalo už loni, nyní ale podle magazínu NME skladiště kostýmů, nástrojů...

Výběr článků

Načítám