Hlavní obsah

Obama se objeví v komiksu o Spidermanovi

Příští prezident Spojených států Barack Obama se objeví na obálce zvláštního vydání komiksu o Spidermanovi, které vyjde v USA ve středu. Obama se už dříve přiznal, že je velkým fanouškem pavoučího muže. Podle agentury Reuters se svazek, který vyjde v rozšířeném nákladu, zřejmě ihned stane sběratelským kouskem.

Foto: Reuters

Obama se Spidermanem

Článek

Obama se na obálce komiksu usmívá a ukazuje zdvižený palec na znamení vítězství. Za příštím prezidentem visí hlavou dolů Spiderman a šeptá Obamovi do ucha: "Když ses dostal na mou obálku, můžu já být na dolarové bankovce?"

Vlastní příběh komiksu se odehrává v den Obamovy prezidentské inaugurace, 20. ledna. Peter Parker, Spidermanovo alter ego, je vyslán jako fotograf do Washingtonu, aby událost zaznamenal. V tradičním převleku pavoučího muže poté zasáhne proti podvodníkovi, který chce v převleku za Obamu složit prezidentskou přísahu a usednout místo něj do Bílého domu.

Obama není prvním prezidentem, který v komiksu vystupuje. V minulosti se na jeho stránkách objevili například Franklin D. Roosevelt nebo končící prezident George Bush. Obama se nicméně v komiksu jako první prezident objevuje ještě před oficiálním nástupem do funkce.

Reklama

Výběr článků

Načítám