Hlavní obsah

VIDEO: Začala vysílat TV Barrandov

Právo, Jana Perglerová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA
Aktualizováno

Nová digitální plnoformátová stanice TV Barrandov odstartovala v neděli 11. ledna v jedenáct hodin dopoledne své vysílání, Na začátku nabídne divákům pořad nazvaný Rozsvítí se vám. V něm se televize detailně představí divákům. Popřejí jí slavné české osobnosti od režiséra Miloše Formana přes Miss World Taťanu Kuchařovou až po olympioničku Kateřinu Neumannovou.

TV Barrandov odstartovala své vysíláníVideo: ČTK

 
Článek

V pořadu Rozsvítí se vám se můžete podívat, jak se stavěla budova televize mezi filmovými ateliéry na pražském Barrandově, projdete se zázemím stanice a seznámíte se s tvářemi televize i ukázkami pořadů.

Slavnostní spuštění TV Barrandov.foto: Právo/Petr Horník

„V televizi pracuje 75 zaměstnanců a desítky externistů. Průměrný věk zaměstnanců je 36 let,“ prozradil Právu mluvčí televize Janis Sidovský. TV Barrandov chce oslovit především diváky starší třiceti let. „Jsme zaměřeni na generaci Husákových dětí,“ dodal v nadsázce PR manažer televize Petr Stráník. TV Barrandov se hodlá dostat do konce roku na dvě, spíše tři procenta sledovanosti.

.: Zuzana Bubílková s Janem Saudkemfoto: Právo/Petr Horník

TV Barrandov je dostupná digitálně (přes set-top-boxy), v kabelových rozvodech (např. na digitální kabelové UPC Direct na pozici 9), prostřednictvím satelitu Astra (na UPC Direct kanál 8) i internetu. Vysílá v HD kvalitě.

V první den vysílání nabídne ve 20.00 čtvrthodinové Hlavní zprávy (ty budou každý den v tomto čase) a čtvrthodinu poté velkou zábavnou show Karneval na Barrandově v režii Jiřího Adamce, kterou provázejí Zuzana Bubílková a Miloš Knor. Vystoupí mj. Karel Gott, Lucie Bílá nebo Jiřina Bohdalová či slovenští No Name.

TV Barrandov natočila 26dílný původní sitkom Cyranův ostrov, v němž hrají (zleva) Ivan Mládek, Lenka Šindelářová, Jan Mrázek, Ivo Pešák, Lenka Hraj Plačková, Libuše Roubychová a Milan Pitkin.foto: Právo/Petr Horník

Následovat bude první díl dokumentu Fera Feniče České milování, talkshow Jana Saudka a česká filmová komedie z roku 1967 Svatba jako řemen.

V dalších týdnech na diváky čekají např. zahraniční seriály – kriminální Soko Vídeň, argentinská telenovela Lalola či detektivní Zmizeli beze stopy. Z vlastní české produkce je groteskní policejní seriál Profesionálové (každé úterý večer) s Alexandrem Pyškem v hlavní roli.

.: Záběr ze soudní show TV Barrandov Suďte je! Na snímku Klára Samková (žalobce) a John Bok (obhájce).

Ve středu večer bude nová televize vysílat vlastní pořad o justičních případech Suďte je!, v němž hlavní slovo mají advokátka Klára Slámová, občanský aktivista John Bok a Radka Kvačková.

Čtvrteční večery jsou určeny Cyranovu ostrovu, v němž hlavní role hrají Ivan Mládek a kolegové z jeho Banjo Bandu. Děj se točí kolem panelákové rodiny, která získá v restituci středověký zámek zvaný Cyranův ostrov. A také americkému seriálu z roku 2006 Monarch Cove o ženě, která prožila šest let ve vězení a vrací se do města Monarch Cove, aby našla skutečného vraha svého otce.

Saudek, Bubílková i moderátoři z HBO

V pátek večer uvádí TV Barrandov kultovní české filmy např. Lásky jedné plavovlásky nebo Rozmarné léto. Po filmu přijde na řadu Zuzana Bubílková se svou satirickou Politickou střelnicí, což jsou politické události týdne viděné očima Bubílkové.

.: V neděli se rozsvítí TV Barrandov. Zdroj: Stream.cz

Filmy jsou i v pondělí večer (komedie Snaživá blondýna, Poslední tanec s Patrickem Swayzeem), v sobotu (komedie Holka na hlídání či Rande naslepo) a v neděli (francouzský snímek Dcera je nevinná nebo thriller Pavučina lží).

Z vlastní tvorby očekává televize zájem diváků o talkskow fotografa Jana Saudka, který si zve k debatě neméně kontroverzní osobnosti (např. Johna Boka). Talkshow se vysílá ve středu nebo pondělí. KnorTime je jakoby „konkurence“ k Bubílkové. Miloš Knor, který mj. moderoval na HBO úspěšnou stand-up sérii Na stojáka, uvede svým pohledem události týdne, a to vždy v úterý. O čem se mluví v Česku, se diváci dozví v pořadu 90 minut (vždy v 17.30 denně mimo víkendů).

Novinkou je i zábavné Koko TV, kde v sobotu uvidíme hned celou skupinu protagonistů z pořadu Na stojáka, ale v jiné roli. Ve fiktivním mediálním světě Koko Tv na vás čekají komické až neuvěřitelné situace ze života obyčejných lidí, podnikatelů a politiků. Kauzy, skandály, poklesky a prohřešky doplní miniseriál My na radnici.

Děti se mohou o víkendech setkat s barevnými postavičkami Teletubbies, se seriálem Lokomotiva Tomáš nebo Požárník Sam.

Ze starší české tvorby si můžete připomenout o víkendech odpoledne český seriál My všichni školou povinní. V neděli večer je kromě Feničova Českého milování a celovečerního filmu prostor pro dva vlastní pořady. V Ukaž se!!! uvidíte vtipná videa z internetu, na které diváci upozornili nebo se sami natočili. V Profilmu se představí amatérská, studentská a nezávislá filmová tvorba.

Do nové televize investovala skupina akcionářů v čele s akciovou společností Moravia Steel (Tomáš Chrenek) zhruba jednu miliardu korun.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám