Hlavní obsah

VIDEO: "Krotitel" Českých lvů Bolek Polívka natáčel upoutávku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hlavním moderátorem vyhlašování cen Český lev, které Česká filmová a televizní akademie udělí letos už pošestnácté, bude herec Bolek Polívka. Tohoto úkolu se zhostí podporován svou dcerou Annou. V pátek odpoledne oba v Praze natáčeli televizní upoutávku.

České celebrity točily spot pro Českého Lva 2008Video: ČTK

 
Článek

V jedné vinohradské kavárně se při té příležitosti setkala spousta držitelů těchto prestižních ocenění. Byli mezi nimi například herci Jiří Lábus, Jiří Bartoška, Ivan Trojan, Pavel Liška a Tatiana Vilhelmová, režiséři František Antonín Brabec, Věra Chytilová a Petr Zelenka, kameraman Miroslav Ondříček, scenárista Jiří Hubač, střihač Jan Mattlach a zástupci dalších filmařských profesí. Samozřejmě i oba moderátoři, přičemž všechno řídil režisér a ředitel České filmové a televizní akademie (ČFTA) Petr Vachler.

"Čím jsem starší, tím mám vřelejší vztah k podobným oceněním," řekl Polívka, který je mimo jiné "krotitelem" hned dvou Českých lvů - za herecké výkony v Michálkově Zapomenutém světle a v Hřebejkově filmu Musíme si pomáhat. Má prý je doma v Olšanech nad krbem a baví ho pozorovat odlesky těchto křišťálových sošek.

Jako moderátor se ale Polívka necítí a podobných večerů se obává. "Budeme si s dcerou vzájemnou oporou. U mě počítáme s jakousi zralostí, hraničící s moudrostí, zatímco u ní stále ještě s mladistvou drzostí," dodal populární herec a připomněl, jak kdysi při podobné příležitosti popletl na Českých lvech jména sponzorů a bylo to katastrofální.

Publikum je nevyzpytatelné

Publikum je na podobných večerech podle něj nevyzpytatelné. "Někdo se na cenu těší, další jsou mrzutí, že se do nominací nedostali, jiní marně skrývají nervozitu - není to zkrátka atmosféra příznivá nějakému velkému humoru," řekl Polívka.

Zatímco vyhlašování Českých lvů má "na triku" rodina Polívkova, nominační večer bude 30. ledna opět moderovat Ester Kočičková. Nyní ovšem s pomocí herečky Ivy Pazderkové, známé nejenom z pražského Divadla na Fidlovačce.

"Poprosil jsem Ester Kočičkovou, jestli by udělala nominační večer ve stylu Abby, protože film Mamma Mia! mě už na karlovarském festivalu pobavil svou nekompromisní hezkou kýčovitostí," prozradil Vachler. A protože je Kočičková černovláska, hledali k ní jako doplněk blondýnu. "Ester přišla na nápad s blbou blondýnou, milou Evou Pazderkovou, a dvojice byla na světě," dodal Vachler.

Oba ceremoniály se objeví v přímém přenosu na obrazovkách České televize. Nominační večer, který bude v kině Lucerna, na programu ČT2 a ten hlavní z velkého sálu Lucerny tradičně na ČT1.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám