Hlavní obsah

Roman Holý, Please The Trees a Xindl X chtějí Wave zpět, a tak hrají zdarma

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V rámci akce CHCI WAVE ZPĚT! vystoupí 13. ledna v Retro Music Hall v Praze na podporu Rádia Wave G Point Hunters (Roman Holý a Matěj Rupert), Midi Lidi, Please The Trees nebo Xindl X.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Roman Holý

Článek

Podle jednoho z organizátorů protestního koncertu Petra Macha jde o "koncert na podporu Rádia Wave proti mašinérii hlouposti Rady Českého rozhlasu, která vyhnala Rádio Wave z FM vysílání a neustále se snaží stanici pro mladé zadupat do země (naposledy například hloupým obviněním Radia Wave z fašismu)."

Datum koncertu je symbolické, 13. ledna 2006 totiž začalo oficiálně Rádio Wave poprvé vysílat. O svou starou frekvenci však přišlo, takže ho lze poslouchat jen na internetu nebo digitálně.

Rádio Wave je stanice Českého rozhlasu určená především náročnějším mladým lidem, kteří se skutečně zajímají o kulturní dění, kvalitnější populární hudbu a především její nové trendy. Věnuje se i adrenalinovým sportům, vědě nebo novým technologiím.

Loni bylo rádio nesmyslně obviněno z fašismu, Rada Českého rozhlasu pak ukončila spolupráci s dosavadním hodnotitelem stanice Radkem Voglem. Jeho špatný překlad písně Swastika Eyes od skupiny Primal Scream vedl k celé aféře.

U posluchačů rádia i části odborné veřejnosti ale přetrvává názor, že v Českém rozhlase jsou síly, které se snaží Wave zničit. Programový ředitel Českého rozhlasu Richard Medek např. řekl, že jeho posluchači jsou menšinová skupina, která není budoucností tohoto národa, anebo jen velice ojediněle. Několik výzev k odstoupení z funkce odmítl.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám