Hlavní obsah

Prince: Letos vydám tři desky, bez firmy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fascinující podivín Prince pokračuje ve svém tažení proti nahrávacím společnostem. Za rok 2009 prý vychrlí tři desky a žádná nevyjde pod značkou velké nahrávací společnosti.

Článek

Prince je už léta znám tím, že je neustále ve sporu s hudebním průmyslem. Občas chrlil tak velké množství novinek, že mu je nechtěli vydat. Od té doby si vydává mnohé desky sám. Jeho nedávná Planet Earth se distribuovala i zdarma jako bonus k jednomu britskému deníku.

Prince podle deníku LA Times nyní připravuje dohodu o distribuci přímo s obchodníky, nahrávky budou v prodeji také na internetu. Některé už představil v amerických rádiích.

První z alb se bude jmenovat Lotus Flower. Druhá deska má být návratem k syntezátorovému zvuku z dob skladby When Doves Cry a ponese titul MPLSOUND podle zpěvákova bydliště Minneapolis. Prý obsahuje i duet s rapperem Q-Tipem a experimenty s "novými způsoby nahrávání".

Nová oblíbenkyně Bria

Třetí deska má být kolekcí svůdných love songů se zpěvačkou Briou Valenteovou, která se už objevila na zmíněné Planet Earth a zdá se, že je novou Princovou oblíbenkyní. Tato deska vznikla podle jeho slov proto, že "už je nebavilo čekat, až Sade udělá něco nového". "Ta hudba je chlípná, ale ne sprostá," míní Prince.

Jestli se všechny novoroční plány podivínské hvězdy splní, zůstává otázkou. Prince má občas ve zvyku radikálně měnit nebo nedokončovat své projekty.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám