Hlavní obsah

Michal Pavlík z Čechomoru příjemně překvapil debutem Taknatudu

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Multiinstrumentalista a člen slavného Čechomoru Michal Pavlík založil v roce 2006 se zpěvákem a baskytaristou Pavlem Maršíkem skupinu Taknatudu. Jejich eponymní debut příjemně překvapil.

Článek

Fanoušci Čechomoru pozor, na lidovou strunu se tu nehraje ani trochu. Žádné slunéčko za horu nezachází, Pavlík si v Taknatudu zrealizoval touhu po rafinovanější tvrdší muzice s vlivy jazzrocku. S vydatnou pomocí zkušených instrumentalistů (kytarista Jiří Milota, bicí nástroje Petr Eichler) to dopadlo výborně.

Taknatudu je rytmicky i harmonicky složitější, nicméně stále písničková kapela s pořádnou rockovou průrazností. Potěší nejspíše posluchače Blue Effectu, slovenské Fermaty nebo Pražského výběru.

Silnou tendenci k funkovým podkladům ozvláštňují tvrdší riffy, nechybí nespočet sól na kytaru a syntezátory. Všechny tracky jsou ovšem zpívané. Frontman, ač nedisponuje zvlášť výjimečnou barvou hlasu, zvládá poměrně náročné party a klasicky rockovým přístupem do kapely výborně zapadá.

Poslechněte si písničky zde

Taknatudu: Taknatudu, Popron 2008

Reklama

Výběr článků

Načítám