Hlavní obsah

Nejlepší špatné filmy roku aneb Tak strašné, až jsou dobré

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Znáte to, některé filmy jsou tak špatné, až jsou zábavné, a nakonec odcházíte obohaceni o silnější zážitek než z průměrného snímku. Protože nejhorší filmy roku se vyhlašují už dlouho, filmový server Cinemablend raději vyhlásil cenu Flaming Hobbit za nejlepší špatné filmy roku. Zvítězil Hamlet 2 před "díly" jako Death Race nebo Zombie Strippers (Svůdné zombie).

Článek

Hamlet 2 je americká zvrhlost o nepříliš talentovaném středoškolském učiteli, který se snaží napsat a nacvičit pokračování k Hamletovi, aby zachránil dramatický kroužek a proslavil se. Film měl většinou špatné recenze. Podle Cinemablend je šíleně divný, ale také neuvěřitelně zábavný.

Na Hamletovi 2 spolupracovala s režisérem Andrewem Flemingem i Pam Bradyová, která se podílela na South Parku a Teamu America. Ve filmu zazněly písně, které nesou názvy jako Rock Me Sexy Jesus nebo You're As Gay As the Day is Long, ve které se zpívá: "Jsi tak gay, jak je noc černá, jsi tak gay, jak je den dlouhý, jsi gay jako park s jednorožci."

Tvůrci odmítají, že by chtěli někoho urazit. "Prostě to přišlo samo od sebe, možná je to z frustrace, protože jsme viděli tolik muzikálů a snažíme se dělat něco, co by bylo opravdu legrační."

Nominovány byly také filmy Death Race, In the Name of the King, Speed Racer a nepřekonatelná lahůdka Zombie Strippers (v ČR vyšla na DVD jako Svůdné zombie) s bývalou pornoherečkou Jennou Jamesonovou. Ta ve vážně míněném rozhovoru k filmu uvedla, že přechází do "maistreamu" a že by chtěla hrát „v nějaké romantické komedii s Mathewem McConaugheym“.

Zápletka filmu je následující: jednoho vojáka kousne zombie v laboratoři, kde se zrodila po jakýchsi pokusech na lidech. Voják jde do striptýzového baru, kde pokousá jednu striptérku a z té se zákonitě také stane zombie. Ta ovšem pokračuje v práci a jako zombie striptérka tančí ještě mnohem lépe. Své zákazníky však pojídá, a tak ve filmu není nouze o otevřené lebky. 

Reklama

Výběr článků

Načítám