Hlavní obsah

Klaus přijme na Hradě amerického režiséra Woodyho Allena

Slavného amerického režiséra, herce, spisovatele a jazzmana Woodyho Allena přijme před jeho sobotním pražským koncertem prezident Václav Klaus, oznámil mluvčí prezidentovy kanceláře Radim Ochvat.

Článek

Allen vystoupí se svým New Orleans Jazz Bandem v Kongresovém centru Praha v sobotu večer. Slavný americký filmař a vášnivý jazzový klarinetista přijede do Prahy v rámci svého evropského turné, které skončí 2. ledna ve Španělsku. Do té doby se představí například v Drážďanech, Budapešti, Varšavě, Florencii a v Amsterodamu.

Podle organizátorů turné se prý Woody Allen na pražské publikum těší. Věří, že stejnou radost, jakou cítí z jazzové hudby on, pocítí i fanoušci v Praze. S českým prezidentem, který má rád jazzovou hudbu, se setká na Pražském hradě v sobotu odpoledne.

Režisér, scenárista a herec, který byl během čtyřicetileté kariéry jedenadvacetkrát nominován na Oscara za režii, scénář či herecký výkon (a třikrát uspěl), vystupuje se svou kapelou každé pondělí v hotelu Carlyle na Manhattanu. Do České republiky ho doprovodí i jeho třetí manželka Soon-Yi Previnová, kterou si vzal před rokem v Benátkách. V současné době se v českých kinech promítá Allenův film Vicki Cristina Barcelona.

Reklama

Výběr článků

Načítám