Hlavní obsah

Potvrzeno: Kravitz v Brně a Eagles v Praze

Novinky, Stanislav Dvořák

Dva velké koncerty, o kterých jsme již dříve informovali, jsou od čtvrtka oficiálně potvrzené. Legendární country-rockoví Eagles přijedou do pražské O2 Arény 8. června a o něco mladší funk-rocker Lenny Kravitz zahraje v Brně na Velodromu 19. června.

Foto: Milan Malíček, Právo

Lenny Kravitz

Článek

Eagles se loni po třiceti letech rozhodli vydat novou studiovou desku Long Road Out of Eden, která pokračuje přibližně ve šlépějích jejich slavnějších počinů ze 70. let. V současnosti hrají ve složení Glenn Frey, Don Henley, Joe Walsh a Timothy B. Schmit.

Eagles vydávali úspěšné hity ovlivněné klasickým rockem i bluegrassem už od roku 1971. Jejich kytarová sóla i vyladěné vícehlasy je vynesly mezi nejprodávanější skupiny světa (Best of 1971-1975 patří podle statistiky Recording Industry Association of America k nejprodávanějším albům v Americe). :.Eaglesfoto: www.eaglesband.comK jejich nejslavnějším peckám patří Take It Easy, Life in the Fast Lane, Already Gone a samozřejmě geniálním kytarovým sólem opatřená Hotel California. Zmíněné sólo bylo zvoleno za 10. nejlepší v historii (v anketě hlasovalo 27 000 čtenářů Novinek).

Skupina se na určitou dobu rozpadla, ale v roce 1994 se dala dohromady a začala koncertovat. Vstupenky se prodávají od 19. prosince v síti terminálů společnosti Sazka. Jejich cena se pohybuje v rozmezí 1290 – 1990 Kč. Rezervace bude od 20. prosince možná na www.sazkaticket.cz.

Divoká rock´n´rollová show Kravitze

Kravitz je po roce zpět Americký zpěvák a multiinstrumentalista u nás byl naposledy 23. června v pražské O2 Aréně (Sazka Aréně). Představil část nové desky It Is Time For A Love Revolution, většinu programu ovšem věnoval nejslavnějším hitům z devadesátých let a improvizacím.

Album It Is Time For A Love Revolution vzniklo v New Yorku, Paříži, Miami a v Brazílii. Lenny Kravitz je zvyklý nahrávat si téměř všechny nástroje i zpěv sám a ani poslední deska není výjimkou. Jeho koncerty mají vynikající pověst. Kravitz předvádí divokou rock´n´rollovou show a má živý kontakt s publikem. Platí to i pro oba předchozí koncerty, které se vždy konaly v Praze.

Kravitz je dnes jedním z mála interpretů, kteří dnes dokážou osobitě skloubit to nejlepší z rhytm and blues s hutnou hardrockovou kytarou, tak jako to kdysi dělali Edgar Winter, Mandrill, Funkadelic a Sly and the Family Stone. Vstupenky na Lennyho Kravitze jsou k dostání v síti Ticketpro v cenách od 790 do 990 korun.

Anketa

Na který koncert byste šli v roce 2009 nejraději?
Kravitz
29,1 %
Eagles
9,2 %
AC/DC
37,3 %
Depeche Mode
24,4 %
Celkem hlasovalo 1364 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám