Hlavní obsah

Rozpočet ČT bude přes sedm miliard Kč

Právo, jp

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rozpočet České televize je pro příští rok sestaven jako vyrovnaný – což je ve veřejnoprávní televize zásada již od roku 2004 – a náklady jsou vyčísleny v objemu 7,318 miliard korun.

Foto: Novinky

Časopis ČT+ byl letos ztrátový.

Článek

Počítá se s příjmem z reklamy 753,7 miliónů korun, který ale z větší části poplyne do Fondu pro podporu a rozvoj české kinematografie (150 mil. Kč), zvláštního účtu pro rozvoj digitálního vysílání (15 mil. Kč) a na mandatorní výdaje (165 mil. korun).

Radní ČT budou rozpočet schvalovat v druhém týdnu ledna. Generální ředitel Jiří Janeček na středečním jednání rady informoval, že v ČT stále probíhá daňová kontrola. V příštím roce bude v televizi proveden personální audit, k jehož druhé části bude přizvána externí agentura. Radní nežádali konkrétnější informace.

Dozorčí komise Rady ČT se zabývala hospodařením časopisu ČT+, které bylo ztrátové, někdy až šedesátiprocentní i vyšší remitenda. Předseda dozorčí komise Ladislav Kozák ztrátu na konkrétních číslech neupřesnil, přednese je v lednu.

Reklama

Výběr článků

Načítám