Hlavní obsah

Jack Black v americké verzi Kanclu

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Komik Jack Black si zahraje v americké verzi seriálu Kancl. Původně britský seriál z dílny BBC si u diváků mimo střední proud vysloužil až kultovní postavení.

Foto: Mario Anzuoni, Reuters

Americký herec Jack Black

Článek

Společnost NBC, která stojí za americkou verzí seriálu, neuvedla, jakou roli Black dostane, ale naznačila, že se objeví i další známí hollywoodští herci.

Seriál vymysleli Stephen Merchant a Ricky Gervais. Vznikl v roce 2001 na základě  amatérského videa, které natočili v kancelářích londýnské univerzity. Kancl jako jeden z mála britských seriálů získal dva Zlaté glóby.

Spojení absurdního humoru s krutým odrazem současných lidských vztahů v kancelářském prostředí není pro každého. Seriál neměl v době premiérového uvedení žádnou reklamu a někteří diváci se i pod vlivem roztřesené kamery dokonce domnívali, že jde o dokument.

Parodie na agenta bez minulosti

Jack Black v seriálech příliš nehraje, byl zatím jen hostem v Simpsonových a v sitcomu Will and Grace. Společně s Benem Stillerem a Owenem Wilsonem momentálně patří k nejúspěšnějším hercům Hollywoodu, naposledy uvedl filmy Kung Fu Panda a Tropická bouře.

Napříští rok chystá se společností Universal zatím bezejmennou komedii. Ta by si měla utahovat z populárních akčních thrillerů typu Agent bez minulosti, v nichž se hrdina probudí v neznámém prostředí a pátrá po své identitě.

Nejvýraznější role měl kolem roku 2000, kdy si zahrál v adaptaci vynikající literární předlohy britského spisovatele Nicka Hornbyho Všechny moje lásky (High Fidelity) o majiteli krachujícího obchodu s deskami. Úspěšné byly i komedie Škola rocku a Zprávař: Příběh Rona Burgundyho.

Black je členem tzv. Frat Packu, volné skupinky amerických komiků, kteří často hrají ve filmech společně. Patří k nim Ben Stiller, Will Ferrell, Vince Vaughn, Owen Wilson, Luke Wilson a Steve Carell.

Reklama

Výběr článků

Načítám