Hlavní obsah

Finanční krize ze skladu Galerie Švestka

Právo,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Finanční krize... z našeho skladu, tak se jmenuje výstava v pražské Galerii Jiřího Švestky v Biskupském dvoře. Přestavuje obrazy, fotografie, objekty a videa vytvořené čtyřiadvaceti českými a zahraničními umělci, které galerie zastupuje, nebo jejichž práce prodává a nabízí.

Článek

Zastoupen je z mladších českých umělců Krištof Kintera, Michal Pěchouček, Jiří Černický, z klasiků třeba František Drtikol, Josef Sudek, Karel Malich, Josef Šíma i František Kupka, ale také Zdeněk Burian. K tomu zahraniční tvůrci, kteří v posledních letech u Švestky vystavovali.

Jiří Švestka o výstavě tvrdí, že citlivě zvolená kompozice nabízí zajímavou exkurzi do světa umění, při které si to svoje najde každý. Dodejme, že pokud jde o kupující, pak šanci mají rozhodně ti, kterých se finanční krize dosud nedotkla. Otevřeno je do 3. ledna denně kromě neděle a pondělí (od 12 do 18 hodin).

Reklama

Související články

Umělecké objekty Franka Stelly v Galerii Miro

Galerie Miro na pražském Strahově představuje prostorové objekty, které vytvořil žijící klasik amerického umění, představitel minimalismu, dvaasedmdesátiletý...

Výběr článků

Načítám