Hlavní obsah

Zahrajte si na Metalliku s Guitar Hero

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Skupina Metallica potvrdila, že příští rok vyjde nová verze počítačové hry Guitar Hero, která bude věnována právě této metalové legendě. Během pár měsíců by se na stránkách Metalliky mělo objevit demo.

Foto: Milan Malíček, Právo

Frontman Metalliky James Hetfield

Článek

Skupina tak potvrdila zvěsti kolující po internetu. "Je to nejhůře střežené rockové tajemství, teď definitivně potvrzujeme, že v první polovině roku 2009 bude vydána hra Guitar Hero o Metallice," vzkázali její členové na svých internetových stránkách.

Hra Guitar Hero simuluje hraní na hudební nástroj. Mohou se v ní volit různé módy a dodávají se k ní periferie připomínající kytaru s tlačítky místo strun. Původní Guitar Hero vznikl pro konzoli PlayStation 2 v roce 2005 a získal si obrovskou popularitu, postupně se na internetu objevovaly i různé napodobeniny hry.

Guitar Hero se stal zcela novým marketingovým nástrojem prodeje hudby, podle jeho výrobce se internetový prodej mp3 u skupin, které s nimi spolupracují, řádově zvedá, a to dokonce i u nejslavnějších hvězd. Aerosmith prý na hře vydělali více než na jakémkoliv řadovém albu.

Guitar Hero Metallica má obsahovat dvacet osm jejich skladeb a jako bonus další od Queen, Alice In Chains, Foo Fighters, Slayer a Machine Head.

Programátoři si přichystali i jeden "špek" pro náročné. Při zvolení obtížnosti Expert+ si fandové budou moci vyzkoušet, jak se hraje oběma nohama současně na dva pedály bicí soupravy. Pokud budou mezi zvolenými skladbami i No Remorse a Whiplash, tak by už metalisté pomalu měli začít posilovat nohy, rok 2009 bude vyčerpávající.

Reklama

Výběr článků

Načítám