Hlavní obsah

Sunflower Caravan zahrají s psychedeliky The Scarabeus Dream

Novinky, Stanislav Dvořák

Známá pražská klubová kapela Sunflower Caravan si pozvala na poslední koncert roku 2008 rakouské psychedeliky The Scarabeus Dream. Společný koncert se koná v pátek 12. prosince v Rock Café.

Článek

"Sunflower caravan se právě nachází uprostřed nahrávacího procesu debutového alba, které bylo nahráno ve Švédsku... Dlouho očekávané album Sunflower Caravan by mělo spatřit světlo světa začátkem února příštího roku. Křest je naplánován už na 19. 2. v Roxy," sdělil Michal Rejzek z D Smack U Promotion.

Skupina se proslavila syrovým rockem, kterému vládnou dnes už legendární varhany značky Hammond. Používá je stejným způsobem jako jiné rockové skupiny sólovou kytaru. V poslední době směřuje spíše k instrumentálnímu popu.

Skupina vznikla v roce 2001, kdy se Michell (basová kytara) připojil k bratrům Andymu (klávesy) a Vitovi (bicí). Byla nominována na několik českých cen.

Progresivní duo z Vídně The Scarabeus Dream tvoří Bernd Supper a Hannes Moser. Nedávno vydali album Sample Your Heartbeat to Stay Alive. Jde o psychedelický klávesový rock s prvky elektroniky, který není příliš melodický a zaujme experimentálně naladěné publikum. The Scarabeus Dream používá pouze bicí, klávesy a samply.

Poslechněte si celé skladby obou skupin na www.myspace.com/sunflowercaravan

www.myspace.com/scarabeusdream.

Reklama

Výběr článků

Načítám