Hlavní obsah

Kapela Našrot oslaví dvacet let existence koncertem v Praze

Novinky, kaz
PRAHA

Hardcoreová skupina Našrot původem z Havlíčkova Brodu vystoupí v pátek 12. prosince ve 20 hodin v pražském klubu vagón na Národní třídě. Oslaví tak dvacet let existence na české undergroundově garážové scéně. Fotograf Štěpán Stejskal koncertní vystoupení doplní fotografiemi, mapujícími historii skupiny od jejích raných začátků.

Foto: Miroslav Lédl, Právo

Našrot, skupina původem z Havlíčkova Brodu, se na české hardcoreové scéně pohybuje dvacet let.

Článek

Výstava je nazvaná 20 let Našrot aneb Příběh naší nejlepší neperspektivní kapely.

Proč neperspektivní, vysvětlil zpěvák Petr Hraboš Hrabalik: "To vymyslel Hynek Toman, kytarista Support Lesbiens. Měli jsme, jako spousta skupin, velké problémy s pitím. Jiní koncerty ale většinou dohráli, nám se to ovšem občas nepovedlo. Kdysi dávno v Kutné Hoře ho například dohrával jen kytarista Ceemek, který po nemoci nemohl pít, s nějakým vojákem z publika za bicími."

"Ve čtyřiadevadesátém jsme vystupovali v podobném stavu v pražském KD Barikádníků, kde s námi hráli i Support Lesbiens. Asi týden nato jsme se zase naprosto ztřískaní objevili v klubu Legenda v Praze. Hynek, který tam byl také, nás už takhle viděl asi potřetí, tak zakroutil nevěřícně hlavou a pronesl, že jsme naše nejlepší neperspektivní kapela. Myslím, že to je přesné. Vydrželo nám to."

Po šesti albech (Psychorama, The Mirror and The Mask, The Guide to The Wild Years, Cornered Animal, Brain Investigator a Destructive Tour) Našrot letos natočili desku Rag(e)time.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám