Hlavní obsah

Ben Harper má novou skupinu Relentless7, nové album na jaře

Novinky, Stanislav Dvořák

Americký blues/reggae/rockový zpěvák Ben Harper se od devadesátých let těší přízni kritiky i stále rostoucí základně fanoušků. V těchto dnech představil novou skupinu Relentless7.

Článek

Ben Harper vyjel se svou novou formací na klubové americké turné. Čtyřčlenná skupina podle magazínu Rollingstone zní jako "hřmící rocková a bluesová exploze". Staré hity už Harper příliš nehraje, skupina se chce prezentovat vlastním soundem.

Relentless7 pocházejí z Austinu v Texasu a v minulosti už jednou s Harperem pracovali na písni Serve Your Soul (album Both Sides of the Gun, 2006). Letos se opět spojili a začali pracovat na nové desce ve Village Studios v Los Angeles. "Je to ten nejpřirozenější hudební proces, na kterém jsem se kdy podílel," pochvaluje si Harper spolupráci. Album vyjde na jaře 2009.

Ben Harper se narodil se v roce 1969 v Claremontu v Kalifornii a jako chlapec, v době největšího rozmachu metalu, začal na rozdíl od spolužáků napodobovat bluesovou kytaru. Od té doby si vyvinul velmi specifický styl postavený na prolínání popu a folku s rockem ale také s reggae, přičemž v pozadí stále zůstávají bluesové kořeny.

Vydal mimo jiné alba Welcome to the Cruel World (1994), Fight For Your Mind (1995) a Both Sides of the Gun (2006). Kritika ocenila i jeho poslední album Lifeline (2007) natočené v Paříži. Poslechněte si ukázky zde.

Reklama

Výběr článků

Načítám