Hlavní obsah

Lze se vysmát nevěře, ptá se spisovatel Pavel Verner

Právo, František Cinger

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vztahy lidské jsou někdy tak složité, že se člověk nestačí divit. Natož když musí přemýšlet, co partnerovi přiznat a co ne. Málokdo má radost, když se stane účastníkem upřímného doznání, že manžel či manželka miluje někoho jiného a nemůže si pomoci, protože je „za tím“ něco hlubšího.

Článek

Prozaik Pavel Verner si svůj literární humor s úspěchem vyzkoušel v románu Jak nezabít manžela a zjevně se mu takový pohled na lidské hemžení zalíbil. Proto pokračuje povídkovou sbírkou Láska v cizím pokoji.

Šestnáct příběhů není často k smíchu, ale čtenář si v nich najde určitě něco, co ho zaujme. V baru či ve fonotéce, kde se Vernerovi hrdinové scházejí, zažil čtenář jistě cosi, co mu připomene jeho obrazy.

Přátelům literárního světa lze doporučit příběh profesorky Literární akademie, nakonec proč by byly literátky zbaveny možnosti prožívat cosi milostného? Nejde ale jen o prožité, Verner dokazuje, že humor je i věcí slovesného podání a tak, i když jde o věci vpravdě smutné až tragické, čtenáři na tváři vyvolají jeho povídky úsměv. Nakolik patří trablům nevěrníků, to si musí vyřešit už každý sám.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám