Hlavní obsah

Příjemný popík s nádechem funkových 70. let

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Angela Johnsonová patří k mnoha talentům, které mainstreamová média spíše ignorovala. Přitom nabízí to, co dnešní scéně zoufale chybí, inteligentní pop. Právě vydala album A Woman’s Touch.

Článek

Angela Johnsonová je milovnicí rozjuchaných 70. let, Michaela Jacksona, Chaka Khan, Prince, Billa Witherse, Earth Wind and Fire, Ricka Jamese či Stevieho Wondera. Již ve čtyřech letech hrála na piáno a v devíti na housle. Samozřejmě se nevyhnula ani zkušenosti se zpěvem v kostelním sboru, jako většina amerických zpěváků.

V 90. letech byla tváří skupiny Cooly’s Hot Box a pak vydala sólová alba They Don’t Know (2002) a Got To Let It Go (2005). Na novince A Woman’s Touch (2008) spolupracovala s mladou generací R, s Rahsaanem Pattersonem, Erikem Robersonem či Maysou.

Její post-motownský funky zvuk je syntezátorový, ale vzdálený dnešní elektronice i soul-hip-hopu, občas se přiblíží méně tanečnímu pianovému pop-jazzu. Nebojí se kytarových a dechových sól, ale nenabízí nijak náročný materiál, pouze velice chytlavé písničky.

Poslechněte si písničky zde

Reklama

Výběr článků

Načítám