Hlavní obsah

Katarína Knechtová opustila Pehu a vydala standardní album

Novinky, Stanislav Dvořák

Zpěvačka Katarína Knechtová opustila úspěšnou skupinu Peha a po natočení písničky Môj Bože do Jakubiskova velkofilmu Bathory začala spolupracovat s anglickým producentem Headem. Výsledkem je její první sólové album Zodiac.

Článek

Knechtová si napsala všechny písničky sama, aby album bylo skutečně její a sólové. Otázka je, jestli to bylo úplně šťastné, zda nemohla alespoň část ponechat jiným autorům. Některé písně jsou evidentně vata, často pouhý nápad, který se točí pořád dokola.

O něco lepší jsou říznější věci Myslím, nemyslím či Spomienka. Expresivně se lámající a vzlykající hlas zpěvačky je rychle rozeznatelný, dobře fungují časté backgroundové vokály, které jakoby napodobovaly R.E.M. Její texty o lásce vyznívají poněkud neproniknutelně, spíše jde o proudy volně souvisejících pocitů, které si žijí samy pro sebe.

Katarína Knechtová nepřišla s velkým překvapením. V zásadě zní pořád jako Peha, i když silný hit typu Spomal už nenabídla. Na česko-slovenské popové scéně asi pořád patří k těm lepším, nabízí standardní kytarový pop-rock.

Katarína Knechtová: Zodiac Universal 2008

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám