Hlavní obsah

Potter skončil, Hollywood si brousí zuby na Barda Beedleho

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Warner Bros. si po skončení potterovské série může mnout ruce nad miliardami dolarů, které vydělala, a současně lamentovat, protože zaručená studnice financí vyschla. Autorka J. K. Rowlingová už o Potterovi psát nechce, a tak Warner usiluje alespoň o dovětek k úspěšné sáze Bajky Barda Beedleho, uvedl server Cinemablend.

Článek

Bajky Barda Beedleho, o kterých se poprvé mluvilo v knihách o Harrym Potterovi, byly vydány až po skončení potterovské série. Jde o pět samostatných pohádek, které na sebe nenavazují, takže připadá v úvahu povídkový film, nebo také několik filmů.

Warner Bros. teprve řeší, jakou formou pohádky filmovat, podle zdroje serveru však panuje silný zájem uvést projekt do kin. Příběhy J. K. Rowlingové byly pro studio jistým a dlouhodobým stabilním zdrojem peněz. Jen pět dílů Harryho Pottera vydělalo přes 4,5 miliardy dolarů, což ještě nejsou konečná čísla.

Pohádky Barda Beedleho vyprávějí např. o kouzelnickém synkovi, který má hrnec s nohou, nebo kouzelné fontáně, která lidem pomáhá, když se v ní koupou. Rowlingová představila v Londýně své pohádky před rokem. Sedm ručně psaných a ilustrovaných kopií věnovala lidem, kteří se podíleli na vydávání potterovských příběhů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám