Hlavní obsah

Romanticky andělský waltz Vladimíra Kratinu ve StarDance neudržel

Novinky, pno

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA
Aktualizováno

Čtyři taneční páry se probojovaly do šestého tanečního večera třetího ročníku televizní soutěže StarDance. Počínaje tímto večerem soutěžící zatančili vždy dva tance. Osudnou se tato změna stala pro herce Vladimíra Kratinu a jeho taneční partnerku Lauru Klimentovou, kteří dostali od diváků nejméně hlasů a v soutěži skončili.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Vladimír Kratina s partnerkou Laurou Klimentovou.

Článek

Na úvod večera roztočila herečka Dana Batulková frak partnera Jana Ondera v rytmu slowfoxtrotu. Za tónů podmanivého hlasu zpěvačky se společně protančili, a to i na kolenou, do zdárného konce. Porotou vytýkané odvalování chodidel u Dany Batulkové by laik ani nepostřehl. Herečka jednoznačně dokáže tancem promluvit.

Do šestého kola se probojoval i herec Vladimír Kratina, který ve svém prvním tanci večera provedl partnerku Lauru Klimentovou v rytmu charismatického Paso Doble. Rudě červená kombinace šatů s černým podkladem dodávala tanci španělský temperament, nad kterým s noblesou čněla vysoká postava pevně stojícího herce. Nic nevadí, že jeden z porotců tápal, co Vladimír vlastně tančí. Údajně chyběl vystoupení toreador.

Jaromír Bosák tanec povýšil na novou estetickou kategorii,“ uvedl na parket sportovního komentátora Jaromíra Bosáka s Evou Křejčířovou moderátor Marek Eben. Dvojice nabídla lačným divákům slowfoxtrot ve stylu decentně nočního baru v deštivém počasí. A opět to byla vydařené. „Jaromír nám zkazil už generálky, protože tančil,“ ocenil výkon Marek Eben. Sportovní moderátor nově přidal i nový, zatím neviděný výraz ve tváři.

Je libo Mission Impossible či Matrix? Živelná Zuzana Norisová s Janem Klimentem převedli Paso Doble v podobě, v jaké se jinde neuvidí. Černé kožené kabáty, ostré rysy účesů, tvrdé pohledy, a na konec odstřelený partner. Oba filmy jako se by se v tanci našly a porota byla velmi, velmi spokojená. „Byla jste jako černý posel ze světa mrtvých býků ve virtuální realitě,“ okomentoval jeden z porotců shlédnuté představení.

Herečka Zuzana Norisová s tanečníkem Janem Klimentem.foto: Právo/Petr Hloušek

Stejné páry v druhém podání

Svižný Jive v podání Dany Batulkové zahájil druhou část večera. Nebyla nouze o akrobatické prvky, mexické vlny při pohybu ramen, roboticky mechanické pohledy i skolený Jan Onder pod botou drobné herečky. Porota ocenila temperamentní naskakovačky, ale zase ty paty špičky...

V úvodu waltzu jakoby unavený malíř Jan Kratina usnul u svého díla. Jen na oko, pevně včas uchopil svého anděla v bílém a pár splynutím vytvořil na parketu romantiku, která by se dala krájet. Příběh neměl chybu, k samotnému waltzu prý scházel energetický drink, který by herce vyslal do tanečního prostoru.

Mikrofón sportovního komentátora vyměnil Jaromír Bosák ve druhém vystoupení za smeták s pořádně dlouhou násadou. Společně s partnerkou důsledně zametli parket, k čemuž hrála kapela Jive. Komentátora to nezaskočilo a rytmem hudby se nedal rozladit. Přesto porota ocenila náročnou pasáž: „která byla náročná na komentátora“.

Závěrečnou romantickou náladu si pro diváky schovala Zuzana Norisová. Oproti prvnímu tanci nabídli s Janem Klimentem mistrovské taneční podání waltzu podkreslené vytříbenou róbou partnerky. Publikum při tanci nachýlilo hlavu, což je podle Marka Ebena vždy dobré znamení. Porota souhlasila, Zuzana by údajně partnera k tomuto tanci ani nepotřebovala. Letos poprvé rozdali porotci plných 40 bodů.

Nejméně hlasů od televizních diváků získali herec Vladimír Kratina a Laura Klimentová, kteří soutěž opustili.

Reklama

Výběr článků

Načítám