Hlavní obsah

Konto Bariéry vydraží 440 uměleckých děl na podporu vozíčkářů

Právo, Peter Kováč

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na podporu Konta Bariéry se v sobotu koná už tradiční obrovská aukce, do které svými dary přispěli nejvýznamnější současní čeští a moravští výtvarníci. Na předaukční výstavě v pražském Karolinu je vystaveno rekordních 440 uměleckých děl, která nadaci Charty 77 věnovalo 369 umělců a 13 sběratelů.

Článek

Všechny obrazy, grafiky, sochy i sklářské objekty, vystavené v rámci 9. aukčního salónu výtvarníků, se budou 6. prosince dražit od 13 hodin v Modré posluchárně pražského Karolina.

Lucie Bílá na Muchových plakátech

Patronkou Konta Bariéry, určeného především pro vozíčkáře, je zpěvačka Lucie Bílá, která se v podobě krásky z Muchových plakátů dostala i na plakát zvoucí na aukci. Už tradičně jsou vyvolávací ceny všech nabízených originálů stanoveny velmi nízko, na polovinu skutečné hodnoty, aby se podpořila sběratelská vášeň nakupujících.

Ředitelka Konta Bariéry Božena Jirků o dražbě říká: „Umělci se už těší na naše aukce, sami se hlásí, často v předstihu, a to je pro nás vyznamenání. Je to hlavně proto, že přesně vědí, kam získané peníze půjdou. Díky těmto aukčním salónům vznikl náš projekt Stipendium Bariéry.

Částkou, kterou získáme z aukce, pomůžeme handicapovaným studentům získat vzdělání.“ Spolupořadatelem je město Praha, dražba proběhne za podpory Galerie Kodl. Osm salónů vyneslo 29 mil. Kč, výtěžek byl věnován na lidem s handicapem.

Reklama

Související články

Umělecké objekty Franka Stelly v Galerii Miro

Galerie Miro na pražském Strahově představuje prostorové objekty, které vytvořil žijící klasik amerického umění, představitel minimalismu, dvaasedmdesátiletý...

Výběr článků

Načítám