Hlavní obsah

Američané se nechtějí vzdát kin, návštěvnost roste

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

I navzdory těžkým časům, které nyní Spojené státy zažívají, tamní návštěvníci kin se této záliby vzdát nechtějí. Za pětidenní období končící nedělí kina na prodeji vstupenek podle odhadů společnosti Media By Numbers utržila o téměř čtyři procenta více než loni.

Foto: Profimedia.cz

Američané navštěvují kino nejvíc kolem Dne díkuvzdání.

Článek

Žebříček návštěvnosti severoamerických kin vede film Čtvery vánoce. Do pokladen kin od středy do neděle za vstupenky přibylo 236 miliónů dolarů (4,74 miliardy korun), což je o 3,7 procenta více než ve stejném období před rokem.

Čtvery Vánoce

Období kolem Dne díkuvzdání, který byl ve čtvrtek, patří ve Spojených státech k těm dnům, kdy do kin chodí nejvíce lidí. Komedie Čtvery vánoce s Reese Whiterspoonovou a Vincem Vaughnem v hlavní roli za pět dnů podle odhadů společnosti Warner Brothers vydělala 46,7 miliónu dolarů (936,8 miliónu korun) a za tři dny konče nedělí 31,7 miliónu dolarů.

Jednička z minulého týdne, teenagerovský horor Stmívaní, se společně s animovaným snímkem Bolt – pes pro každý případ dělí o druhé a třetí místo.

Reklama

Související články

České Anglické jahody jdou do kin

Do kin přichází nový český film Anglické jahody. Film scenáristy Martina Šafránka a režiséra Vladimíra Drhy je čtyřicet let po 21. srpnu 1968 prvním snímkem,...

Stoneův film ukazuje Bushe v rodinném dramatu

Nejen představením současné filmové tvorby Balkánu či dny nezávislé kinematografie je živ tradiční filmový festival v Soluni, který se koná od 14. do 23....

Výběr článků

Načítám