Hlavní obsah

VIDEO: Poledňáková dotočila komedii Líbáš jako Bůh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Režisérka Marie Poledňáková se definitivně vrací do českého filmu. V polovině února příštího roku bude mít premiéru romantická komedie Líbáš jako Bůh s Jiřím Bartoškou, Kamilou Magálovou, Oldřichem Kaiserem a Evou Holubovou v hlavních rolích.

Článek

Muž mezi dvěma ženami a žena mezi dvěma muži – to jsou motory komedie, poháněné pošetilostmi, sebeiluzemi i sny, kterým podléhají zamilovaní, nemilovaní i žárliví…. A vše ještě komplikují  problémy dalších členů velké rodiny hlavní hrdinky Heleny a jejího exmanžela Karla. Komedie Líbáš jako Bůh byla dokončena a Novinky vám exkluzivně nabízejí první záběry v podobě filmového traileru.

Režisérka Marie Poledňáková je autorkou úspěšných televizních komedií Jak vytrhnout velrybě stoličku a Jak dostat tatínka do polepšovny a je podepsána  pod  veselohrou S tebou mě baví svět, která byla diváky zvolena českou komedií století. K filmové tvorbě se po delší odmlce vrátila komedií Jak se krotí krokodýli, kterou v roce 2006 vidělo v kinech více než 600 tisíc diváků.

Scenáristka a režisérka přiznává, že původně se domnívala, že půjde o ojedinělou příležitost. „Je to jednoduché, náměty leží na ulici, stačí se shýbnout,“ říká Marie Poledňáková a hned dodává: „Já už jsem si ale plánovala jen bezstarostné  užívání života, těšila se na cestování, na nové zážitky a objevy. Opravdu jsem neměla zájem chodit po ulici, natož se shýbat! Jenže pak tam leželo … NĚCO… čemu neodoláte, co musíte uchopit, musíte do toho jít, bezhlavě a naplno. A to byl začátek projektu Líbáš jako bůh.“

S humorem, nadhledem, temperamentem, laskavou ironií a pochopením vypráví Marie Poledňáková příběh, který mohl prožít kdokoliv z nás. Nebo ještě prožít může. „Už léta jsem nepsala tak rychle, spontánně a všechno se mi vybavovalo tak jasně. Inspirací mi byly situace, které se odehrály dnes, včera nebo před třiceti lety a na které nikdy nezapomenu,“ přiznává se scenáristka Marie Poledňáková. „Ve scénáři se obtiskly moje zážitky, příběhy přátel, kamarádů i dětí a dokonce i situace, jejichž tvůrcem je můj vnouček.“

Premiéra Líbáš jako Bůh je plánována na  12.2. 2008. Novinky vám v nejbližší době přinesou i další  exkluzivní ukázky z tohoto filmu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám