Hlavní obsah

Experimentátor Apparat vystoupí v Praze s živou kapelou a zpěvákem Razem Oharou

Novinky, olk,

Německý hudební experimentátor Sascha Ring, známý spíše jako Apparat, vystoupí 3. prosince v pražském klubu Roxy na podporu své poslední desky. Oproti předchozím samostatným koncertům plným originální elektroniky nebo vystoupení s Ellen Alien na Summer of Love, bude tentokrát koncertovat s živou kapelou a zpěvákem Razem Oharou.

Článek

Sascha Ring vystupující pod jménem Apparat je německý hudebník žijící v Berlíně, kde se také s Marco Haasem alias T.Raumschmierem, stará o label Shitkatapult, který založili už v roce 1998 s cílem produkovat výběrovou elektronickou hudbu.

Jeho prvním počinem byla v roce 2001 deska Multifunktionsebene, která světu odhalila jeho doposud skrytý talent v mixování elektronické hudby s klávesami a kytarovými rify. O dva roky přišlo o něco klidnější album Duplex, které o trochu více vybrousilo Apparatův styl.

Po desce Live z roku 2004 přišla o další dva roky později zcela zásadní Orchestra of Bubbles, na které Apparat spolupracoval s Ellen Allien, a právě tímto albem se dostal do většího povědomí veřejnosti. V roce 2007 vyšla asi nejvíce poslechová, a přesto přívětivě čistě elektronická deska Walls, na kterou kritici opět nedali dopustit. Poslední produkovanou je dvojdeska remixů Things To Be Frickled z poloviny tohoto roku.

:. Apparat živě v Praze v roce 2006

Po několika samostatných vystoupeních v Praze a vystoupení s Ellen Allien na Summer of Love, přijíždí tentokrát Sascha Ring se zcela odlišným pojetím své hudby. Do pražského klubu Roxy míří s kapelou, která odhalí jeho další tvář.

"Vždycky jsem jasně rozlišoval mezi svými rozjetými sety na pařbách a studiovými deskami, které znějí o poznání poslechověji,“ říká Apparat.

"Přesto chci své poslední album hrát také naživo, a tak jsem si sestavil kapelu. Vedle mě bude na pódiu Raz Ohara u piána a Jörg Waehner bude hrát na bicí. Plno lidí se mě ptalo, co se stalo se ‘starým Apparatem.‘ Moje raveová stránka nikam neodešla, jen se odteď budu věnovat jak svým tanečním setům, tak koncertům pod hlavičkou Apparat Band.“

Ukázky z desek Apparata si poslechněte zde

Reklama

Výběr článků

Načítám