Hlavní obsah

Herci Šafránková a Abrhám pokřtili audioknihu Kouzelný kalendář

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Herci Libuše Šafránková a Josef Abrhám se ve čtvrtek 27. listopadu v Baráčnické rychtě v Praze zúčastnili křtu nové audioknihy Kouzelný kalendář norského spisovatele Josteina Gaardera. Spolu s Markem Ebenem, Josefem Somrem, Stanislavem Zindulkou a Tobiášem Vackem jsou hlavními postavami dramatizace vánočního vyprávění.

Foto: Petr Horník, Právo

Zleva Jan Jiráň, Tobiáš Vacek, Libuše Šafránková a Josef Abrhám při křtu Kouzelného kalendáře

Článek

V příběhu se hlavní hrdina Jáchym snaží objasnit záhadu kolem zmizelé dívky Elisabet. „Práce na té desce byla úžasná,“ řekl Josef Abrhám. „Okamžitě se mi ta látka zalíbila. Je to mimořádné zpracování věčného tématu boje dobra a zla.“

Režisérem dramatizace je Jan Jiráň, který dodal, že Marek Eben pro desku napsal šest nových písniček.

„Honza mi dva roky říkal, že má něco skvělého, a já mu slíbila, že do toho určitě půjdeme. Když mi volal, řekl, ať se podívám na šestou ovečku, což je jedna z kapitol knihy. Já se zarazila a plaše jsem se ho zeptala, jestli tedy budu hrát šestou ovečku. Bylo to jen takové malé nedorozumění,“ řekla Šafránková.

3CD Kouzelný kalendář je už v prodeji.

Jostein Gaarder: Kouzelná kniha

Karmelitánské nakladatelství, 215 Kč

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám