Hlavní obsah

Čankišou v novém videoklipu tančí s dětmi z Ugandy

Novinky, Stanislav Dvořák

Skupina Čankišou představila nový videoklip k písni bwindiorphans.org natočený v Ugandě. Klip, ve kterém vystupují místní děti, má charitativní účel.

Článek

"Autentické dětské zpěvy i obrazový materiál, které se nám staly podkladem pro tuto písničku, natočil v jihozápadní Ugandě Michal Příhoda. Ten pracuje pro organizaci Bwindi Orphans. Písničku, kterou jsme z těchto materiálů udělali na naši poslední desku Lé La, jsme pojmenovali podle jejich webové adresy www.bwindiorphans.org, jako výraz podpory a upozornění na tuto smysluplnou věc," říkají Čankišou.

CD Lé la, které kapele letos vyšlo, se řadí k vůbec nejzdařilejším českým počinům na alternativní scéně. Na novince dostala elektrická kytara o něco větší prostor, než bylo zvykem, skladby získaly větší drive, ale zachovaly si hypnotickou náladu.

Bwindi Orphans je nezisková organizace, která se zabývá adopcí na dálku, financováním školní docházky a základních potřeb afrických dětí, které jsou buď úplnými sirotky, nebo částečnými sirotky, nebo pochází z extrémně chudých rodin.

Také pomáhá se zajištěním lékařské péče, kurzů praktických dovedností, hledáním odbytu pro výrobky, které dělají starší děti nebo jejich rodiny a s pořádáním poznávacích zájezdů do této oblasti spojených s pobytem přímo ve vesnicích.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám