Hlavní obsah

Pražská Laterna magika představuje režiséra Ingmara Bergmana

Právo, zbn
PRAHA

Ve středu 26. listopadu začíná v pražském divadle Laterna magika výstava Muž, který kladl těžké otázky. Ohlíží se za osobností podle mnohých doposud nepřekonaného švédského režiséra Ingmara Bergmana.

Článek

Dominantou výstavního prostoru je jakýsi umělý strom, jehož větve dávají nahlédnout na pět projekčních ploch, na které se současně promítají audiovizuální materiály – ukázky z filmů, záběry z natáčení, střípky z dokumentů, vzpomínky souputníků, citace kritik a recenzí.

„Instalace umožní návštěvníkovi vstoupit do Bergmanova vesmíru, kde platí jeho zákony. Na plátně promluví filmoví kritici, herci, spolupracovníci, úředníci. Lidé, kteří s Bergmanem žili, pracovali, komentovali ho či jinak vnímali,“ říká Karla Stojáková, zástupkyně pořadatele.

Výstava, která je součástí filmové retrospektivy švédského kinematografického génia, potrvá do 13. prosince a je otevřena denně kromě neděle od 15 do 19 hodin. Vstup je zdarma.

 Laterna magika: Inmar Bergman

Výstava potrvá do 13. prosince 2008, vstup volný

Reklama

Související témata:

Související články

Podzim ve znamení Bergmanových filmů

V pražských kinech Aero a Světozor proběhne na podzim velká přehlídka filmů klasika světové kinematografie Ingmara Bergmana. Celou akci zahájí ve Světozoru...

Kinematografie podle Bergmana

Kdosi řekl, že tvůrčí člověk nesmí vidět víc než dvě Shakespearovy hry ročně, jinak se zblázní z vlastní bezvýznamnosti. Opatrní by měli být i návštěvníci...

Výběr článků

Načítám