Hlavní obsah

Český rozhlas spustil nacistickou stanici, oznamuje parodický web

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Do satiry se pustili internetoví tvůrci inspirovaní kauzou tažení proti Rádiu Wave a potažmo alternativní hudbě ve veřejnoprávním rozhlase. Vytvořili stránky podobné oficiálnímu webu Českého rozhlasu, které parodují myšlení některých členů Rady ČRo. Oznamují např. to, že "Nebezpečná móda dlouhých vlasů se rozšířila i ve Slezsku" a "Michal David získal státní grant na nové písně".

Článek

Stránky doprovází tisková zpráva o tom, že Český rozhlas spustil mainstreamové nacistické rádio. "Vyslyšeli jsme přání posluchačů mladého věku, kteří na vlnách rádia očekávají především nacismus, a doplnili vysílání tzv. hlavním proudem. V programu nové stanice tak splývají dvě odlišné, avšak vzájemně propojitelné filozofie, z nichž každá svým způsobem formuje mladou generaci k tomu, aby se stala budoucností národa," uvádí ve zdařilé mystifikaci předseda rozhlasové rady.

V rubrice fejetony titulky hlásají, že "Angličtina je zbytečná a smrdí jí z huby", v rubrice Byznys se píše o tom, že Radiožurnál mediálně podpoří nakladatelství Česká muzika.

Celý oddíl kultura je věnován pouze Danielu Landovi a dozvíme se, že "Na nálepku český Bono Vox si stále zvyká"a "Landův skautský oddíl bude především o disciplíně." V rubrice vzdělávání je kurz překladu narážející na nesmyslné překroucení smyslu písně Swastika Eyes britské kapely Primal Scream.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám